Welkom in het Taalhuis

taalhuis gratis taalles abc leer mee 800

Welkom in het Taalhuis

Taal is altijd belangrijk. Voor iedereen. Als je de taal kent, kun je meer zelf doen. Je voelt je beter. Dat is belangrijk voor je contact met andere mensen en voor het maken van plannen. Wil jij ook meer doen met taal?

Het Taalhuis is een goede plek om te oefenen met taal en met de computer. Het Taalhuis is er voor iedereen vanaf 18 jaar.
Voor deelnemers die zelf leren en voor taalvrijwilligers.

Je bent altijd welkom in het Taalhuis als de bieb open is. De toegang is vrij, je hoeft geen lid van de bieb te zijn.

Taalhuis voor deelnemers

taalhuis 290

Wil je zelf de krant lezen? Formulieren invullen? Je kinderen voorlezen? Het Taalhuis is een rustige plek. Er staan veel boeken. En er zijn computers om te oefenen met taal.
Lees meer

Spreektaal - samen Nederlands praten

spreektaal bk 290

Voor iedereen die Nederlands begrijpt en vaker Nederlands wil spreken. In een kleine groep praat je elke week met elkaar. Over wat belangrijk voor ons is. Familie, werk, eten, kinderen of een artikel uit de krant. Meedoen met Spreektaal

Taalhuis voor vrijwilligers

taalhuis vrijwilliger

Het Taalhuis kun je gebruiken voor informatie en ontmoeting. Het is een fijne plek waar je samen met je deelnemer kan studeren, praten en oefenen.  
Lees meer | Nieuwsbrief Taalhuis

Welkom bij Oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Wil je oefenen?

De overheid gaat digitaal, u ook?

De gratis cursus Digisterker in de Bieb leert je een digiD aanvragen, of huurtoeslag, zorgtoeslag en meer. Lees hier hoe je kan meedoen

Het Bossche Taalnetwerk - Partners

In 's-Hertogenbosch wonen ongeveer 13.000 mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Daardoor zijn ze vaak afhankelijk van hulp uit hun directe omgeving. Zowel allochtonen als autochtonen maken deel uit van deze groep. In een samenleving die steeds meer – digitale - taalvaardigheid verlangt van burgers is ongeletterdheid niet alleen een persoonlijk maar ook een maatschappelijk probleem. De partners van het Bossche Taalnetwerk komen dan ook uit verschillende geledingen: gemeente, onderwijs, cultuur en welzijn. Zij ondertekenden begin 2013 een convenant. Daarin spraken ze af dat ze, vanuit de organisatie die zij vertegenwoordigen, helpen geletterdheid onder inwoners van de gemeente ‘s- Hertogenbosch te bevorderen.

Interesse?
Werk je bij een bedrijf dat laaggeletterde personeelsleden of cliënten heeft of kun je vakkennis en expertise bijdragen aan het Bossche Taalnetwerk? Wees welkom en neem contact op met één van de partners.

KW1c logo 70logo divers 60blogo gemeente db 45bieb logo oranje 40 logo gilde 100logo vluchtelingenwerk 50blogo wijkplaats 60blogo abc leer mee 50b