Leeskringen

leeskringLeeskringen in ’s-Hertogenbosch kunnen gebruik maken van de speciale service die de bibliotheek hen kan bieden.  De bibliotheek biedt jaarlijks een selectie actuele titels van Nederlandse en vertaalde literatuur aan waaruit leeskringen een keuze kunnen maken. De BiEB zorgt ervoor dat de boeken op de afgesproken data klaarliggen met achtergrondinformatie erbij. 

Wat zijn de voorwaarden:

  • Ieder leeskringlid is individueel lid van de bibliotheek en leent op haar/zijn eigen bibliotheekpas

  • Lenen geschiedt onder de normale uitleenvoorwaarden

  • De leeskring geeft aan de bibliotheek één contactpersoon door

  • Van elke titel worden maximaal 10 exemplaren gereserveerd

  • Toppers vallen niet onder deze service

  • Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden

 

Hoe werkt het:

De bibliotheek stuurt een literatuurlijst toe; deze is speciaal samengesteld en bevat actuele titels waarvan voldoende exemplaren te leveren zijn. De leeskring maakt een keuze en geeft een aantal voorkeurstitels en ontvangstdata door aan de bibliotheek. De bibliotheek maakt een planning voor alle leeskringen zodat iedereen aan bod komt en zorgt er vervolgens voor dat de boeken op de afgesproken datum klaarliggen in de vestiging van voorkeur. Per e-mail kunnen recensies en achtergrondinformatie over de auteur worden gestuurd. De literatuurlijsten worden in het voorjaar toegestuurd, zodat voor de zomer geregeld is welke boeken in het volgend seizoen gelezen kunnen worden. Andere wensen in overleg 

Bemiddeling

De BiEB biedt ook ondersteuning aan een startende leeskring of mensen die een leeskring zoeken. Wilt u graag deelnemen aan een leeskring óf heeft uw leeskring ruimte voor nieuwe leden? Informeer dan bij de bibliotheek. 


Meer weten over deze service?

Caroline Boogaard
Tel. (073) 6802900
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.