Robotica

 

Nederland leest: Robotica
Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. Praat mee over robotica! En krijg het boek Ik, robot cadeau. Nederland Leest duurt de hele maand november.

Boek cadeau
Ik, robot van Isaac Asimov. Het is een futuristische raamvertelling rond hoofdpersoon Susan Calvin (1982), robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Calvin ontmoette in haar leven allerlei soorten robots. Het gaat in de 9 verhalen over de menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel.
Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers!

NL Fallusdiertje 1x1Daniëls Bossche Lulkoek
De aftrap van Nederland Leest wordt extra feestelijk! Kom je op 1 november naar de bibliotheek dan krijg je behalve een boek ook een heerlijjke Bossche Lulkoek. 
De vorm van deze lulkoek is geïnspireerd op enkele laatmiddeleeuwse metalen speldjes die in ’s-Hertogenbosch zijn opgegraven. Blijkbaar was het in die tijd niet vreemd om een speld in de vorm van een fallus met vleugeltjes, pootje en een kroontje op te spelden. Wat dat betekende en wie er mee rond liepen weten we niet. Dat is een van de raadsels over de middeleeuwen. De koekjes zijn ontwikkeld door Daniëls koekbakkerij in samenwerking met www.erfgoedshertogenbosch.nl naar idee van Rob van de Laar en ze smaken heerlijk!

Geef je mening
Robotica weer helemaal actueel. Je kunt in november je mening geven over robotica en de rol die wij robots in ons leven willen geven. Er zijn 6 centrale stellingen:

  1. Je kunt verliefd worden op een robot
  2. Een robot moet loonbelasting betalen
  3. Ik laat een robot op oma passen
  4. Een robot kan prima kunst maken
  5. Ik laat me liever opereren door een robot
  6. Niet kinderen, robots hebben de toekomst

Meepraten? Ga naar: geefjemening.nederlandleest.nl