Reinventing Happiness: de René Pingen Collectie

reinventing happiness lege kast intro

Op 12 maart 2016 overleed plotseling René Pingen, directeur van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. René was een zeer gewaardeerd collega en een onvermoeibare voorvechter voor de kunst, de moderne kunst in het bijzonder. Met René kon je alleen heel bijzondere projecten doen. Zoals het meerjarige project ‘Reinventing Happiness’, geheel in de stijl van René: alles is mogelijk. Dus sjouwde hij hoogstpersoonlijk alle 750 titels uit onze collectie over geluk naar zijn museum, lege schappen met een verwijzing achterlatend.

René zit voor altijd in ons hart en daarom dragen wij aan hem een bijzondere collectie over ‘geluk’ op: 

Reinventing Happiness: de René Pingen Collectie

Reinventing Happiness - Kunstproject

logo reinventing happiness3

Kan een andere definitie van geluk nieuwe toekomstperspectieven bieden? Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch startte het driejarig kunstproject Reinventing Happiness, waarin het museum met kunstenaars, museumbezoekers en bewoners van ’s-Hertogenbosch op zoek gaat naar nieuwe sociale en duurzame geluksvormen. Lees verder

René Pingen Collectie

Reinventing happiness tafel 290

De René Pingen collectie is te vinden in Stadsbieb Centrum. 
Wij maakten een selectie, een beetje geluk vindt u hier

Kinderen filosoferen over geluk

Geluk wat is dat eigenlijk? Kinderen van basisschool 't Schrijverke proberen antwoord te geven in de workshop van Sabina Timmermans, kunstenaar en museumdocent voor het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, onderdeel van het educatieprogramma Geluksgravers. Melanie Pardoel legde de gesprekken vast en maakte het filmpje.

Stil - Bianca Tangande

Stil. Op West-Javaanse dans geïnspireerde performance waarin Bianca Tangande de ruimte van het museum, de stilte en de verbinding met bezoekers aangaat. U bent uitgenodigd de sleep van het kostuum van Bianca Tangande, haar rode draad van meer dan twintig jaar geluksbeleving, te volgen en open te staan voor een bijzondere ervaring.