BabyBiEB

babybieb 2x2Nieuw: de stadsBiEBs starten met de babyBiEB! Speellezen voor ouder en baby

De BiEB is er nu ook voor baby’s! Een gezellig moment voor jou en je baby vol met bruikbare tips, de mooiste babyboekjes en leuke activiteiten. Met een uitgebreide collectie babyboekjes, voorleestips en leuke activiteiten beleef je in de babyBiEB een fijn moment samen in de bibliotheek.

Rond de 300 ouders en peuters en kleuters komen wekelijks naar de speciale voorleesactiviteiten in de stadsBiEBs. Voor ouders en baby’s bestond alleen nog maar het Boekstart-project, waar de gemeente en bibliotheek nauw samenwerken. Maar speciale baby-bijeenkomsten waren er nog niet. Met de babyBiEB komt daar verandering in.

Tweewekelijks organiseren we in de stadsBiEBs Centrum en Rosmalen speciale baby-bijeenkomsten. We gaan in een rustig tempo aan de slag met allerlei materialen, liedjes en natuurlijk boekjes. Speellezen noemen we het ook wel. Een gezellig moment voor jou en je baby vol met bruikbare tips, de mooiste babyboekjes en leuke activiteiten.

Baby’s houden van boeken
Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

Voor jou en je baby hebben de jeugdBiEBs speciale babyboekjes te leen. Zowel voel- en knisperboekjes als prentenboeken. De baybyBiEB is voor baby's van ca. 6 -14 maanden.