Huldiging Stadsdichter en Kinderstadsdichter bij Huis73

Gepubliceerd op: 15 januari 2024 16:25

Op vrijdag 26 januari wordt bij Huis73 door een vakjury en het publiek gekozen wie er de komende drie jaar het ere-ambt van Stadsdichter Den Bosch mag uitvoeren. Datzelfde weekend, op zaterdag 27 januari, wordt door de Kinderburgemeester ook de nieuwe Kinderstadsdichter bekend gemaakt!

Stadsdichter Den Bosch
Op vrijdag 26 januari om 20:00 uur wordt in de Pleitzaal van Huis73 de nieuwe Stadsdichter van Den Bosch gekozen. De kandidaten hebben een selectieopdracht gekregen die ze op de verkiezingsavond presenteren. Vervolgens wordt er door een vakjury en het publiek gekozen wie er de komende drie jaar het ere-ambt van Stadsdichter Den Bosch mag uitvoeren.

Onder leiding van Doeko L (de aftredend Stadsdichter) heeft de commissie vier finalisten gekozen uit de elf aanmeldingen. De commissie bestond uit Bart van Dongen (Stadscomponist), Jasper van den Bovenkamp (Zinnig Zuiden) en Mieke Kuijpers (Huis73). De vier finalisten zijn: Isis van Geffen, Kelly Verdonk, Emiel Bootsma en Nikky Bergmans.

Kinderstadsdichter Den Bosch
Op zaterdag 27 januari om 13:00 uur wordt, door de enige echte Kinderburgemeester, op het BiebPlein van Huis73 de nieuwe Kinderstadsdichter van Den Bosch gehuldigd. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om al hun prangende vragen te stellen aan de oude Kinderstadsdichter en er zijn verschillende kinderoptredens (zelfs met de stadscomponist). Na afloop kun je de gedichten van alle deelnemende kinderen bewonderen en er is de mogelijkheid om aan een “snelkookpan workshop” spoken word deel te nemen.

Week van de Poëzie
Van 25 t/m 31 januari wordt het grootste poëziefeest van de Lage landen voor de twaalfde keer gevierd. Binnen het thema “thuis” is er , naast de feestelijkheden rondom de bekendmaking van de (Kinder)Stadsdichter, van 14 t/m 28 januari bij Huis73 ook van alles te doen op het gebied van poëzie. Van exposities tot masterclass en van workshops tot schrijfcafé.

Klik hier voor het volledige programma.

Foto: Nephele Petridis (huidige Kinderstadsdichter)