Programma 2017

Met onze programmering willen we je verrassen, inspireren en verrijken. Dat doen we niet alleen maar vaak met
partners in de stad. We volgen de actualiteit in de samenleving, die tegelijk ook te zien is in onze collectie. Of het nu
gaat om literatuur of maatschappelijke thema's. In het najaar 2017 programmeren we nieuwe maandthema's en introduceren we nieuwe programmalijnen:

 

170927Buwalda Peter Mikel Buwalda 2x2September = Maand van het schrijven

Onder het motto Schrijf je RIJK starten we het literaire seizoen met de Maand van de Schrijven. Professionele schrijvers delen hun kennis en inspireren amateurschrijvers tijdens workshops, masterclass en ontmoetingen. Onder andere: Mijke Pol interviewt veelbelovende nieuwe schrijvers als Janneke Bazelmans en Emily Kocken. Mieke Elfers laat je kennismaken met diverse schrijfstijlen, en de Schrijvende Bossche Burgwachters gaan op het biebplein in gesprek met Eric Alink. In de Kunstnacht XL kan je genieten van het nieuwe programma WoordLustig, dat nog vaker op de agenda zal staan.

Programma Maand van het Schrijven

 

maand van de geschiedenis 25 x 2Oktober = Maand van de geschiedenis

In oktober staan onze activiteiten in het teken van een thema dat van alle tijden is, namelijk geluk. Geluk is het thema van de Maand van de Geschiedenis en er is voldoende reden om er eens extra aandacht aan te geven. Geluk fascineert ons en we zijn er altijd naar op zoek. Maar wat is geluk eigenlijk? En wanneer zijn we echt gelukkig? Is het een kwestie van goed gesternte, wordt je met geluk geboren of kunnen we er iets aan doen?
Van Geluksprofessor tot KennisMaker of een Instagram gelukstour door de stad, alle belichten een facet van het eeuwig boeiende verschijnsel geluk.

Bekijk hier het hele programma Geluk

 

Foto VONK 25 x 2November = Maand van de zorg

Er verandert veel in de zorg. Denk aan meer zelfredzaamheid of technologische innovaties. Kunnen we dat aan? En welke zorg krijgen we over 10 of 20 jaar? Neemt de zorgrobot de toekomst over? Veel vragen. Maar gelukkig zijn er ook mooie initiatieven die ons helpen en de mens centraal stellen. Je vindt ze ook in Den Bosch. 

In november staat de bibliotheek in het teken van de zorg: van voedingsadvies tot zorgzame stad, van realiteit tot toekomstperspectief of een avond zorgeloos genieten. Kortom: zorg dat je er bij bent!

Programma Zorg dat je er bij bent!

 

Social Label 2x25December = Maand van het design

De designer van nu kijkt weer naar de toekomst, naar de mens en naar de wereld. en bedenkt toepassingen om de wereld, in alle bescheidenheid, een stukje prettiger te maken. deze maand staan er daarom een paar mooie, sociale activiteiten op het programma waarbij je niet achterover leunt maar actief mee kunt doen! Design Works Friday is ontwikkeld in samenwerking met het SM's en omvat een rondleiding, worskhops en diner. Een snertwandeling leidt je langs initiatieven op het gebied van social design in de stad en sluiten we af met een kop snert. Verder een lezing over familiebedrijf Floris van Bommel (met schoenenshow) en een avond met de StandUpProf over Design documentaries.

Programma Design maand